Kulturbojen 
Rädda Röda Stugan

Click here to edit subtitle

view:  full / summary

Nedbrunnen torpstuga 2019

Posted by [email protected] on February 12, 2021 at 6:45 PM Comments comments (103)

Kommunen har gjort en inventering under hösten 2016 av alla torp o gårdar, för att sedan bestämma vilka som ska användas, renoveras eller säljas. Tyvärr blir det nog det senare. Vi jobbar på för att få ngt av torpen till föreningen att ha som projekt. Aspvik 1:4 kommer troligtvis att säljas. Allt tar ju sådan tid med kommun innan de bestämmer ngt, att husen som redan är i dåligt skick riskerar att vara helt förstörda, då kommunen är klara...

 

 

 

Söndagen den 30 juni 2019, så brann tyvärr ett av torpen upp. Stora huset i Aspviks Kvarn, Aspviksbacken. Huset var bebott men ingen kom till skada. Så nu är det ännu ett hus mindre av våra gamla torp. Bild på stugan ligger längst upp till vänster ovanför info om styrelsen.

 


Verksamhetsberättelse för �?r 2020

Posted by [email protected] on December 31, 2020 at 5:30 PM Comments comments (0)

1. 7 styrelsemöten har hållits under året, därutöver några planeringsmöten.

 

2. Årsmötet för år 2019 hölls 29/2 2020

 

 

3. Under våren 2020 har vi i föreningen rensat upp Stora Sandhagen,hela tomten + inne i stugan. Det gick inte ens att gå på verandan för alla grejer. 5 containers har vi fyllt som Lundbergs Bygg betalade för.

Vi lejde målning av privatpersoner för målning av gavlarna på stugan, taket som inte täckts helt på många år är nu lagat. Hela vinden på huset är rensat o en del ruttna bjälkar byts ut eller lagats. En del material har sålts till privatpersoner där föreningen fått in en del pengar. Vi blev av med 90 gla SJ pall till en firma, men ingen betalning för de. Vi blev iaf av med de. Så har det varit glasrutor, kablar o diverse som Annette sålt.

4. Luckor för fönstren är gjorda på plats av en medlem , målade o med fina beslag. Ett fönster är utbytt då det var helruttet. Verandan är bytt diverse bjälkar o är även målad . Den gla kvarnstenen som legat under jord vid trappan är framgrävd o syns nu.

 

5. Elledningarna är genomgångna och kompletterade av elektriker.

 

6. Under sommaren har vi haft öppet cafe i trädgården, med guidning 2 o 2 inne i stugan,( pga. Pandemin). Vi har haft våfflor kaffe o hembakta bullar och det var VÄLDIGT populärt, mycket trevligt.

 

 

7. . Pga. Pandemin har vi inte kunnat ha några medlemsmöten och hur det blir med årsmötet, står skrivet i stjärnorna….

 

 

Vid pennan : Ordförande: Annette Boussard

 

 

Drevning på Stora Sandhagen

Posted by [email protected] on October 11, 2020 at 2:30 PM Comments comments (100)

Förr isolerade man med mossa de gamla husen.


Nu är mossan här. Både jag Ronny  och Annette har fixat det. Sen har jag börjat med att dreva. All åtkomlig glasfiberull är borta. Ersatt med mossa.Mycket lätt jobb. En bild visar mina verktyg. Det är bara hammaren och kniven, som jag behåller. Det andra finns kvar för den som är hågat och eventuellt har lust att fortsätta. Det enda som är jobbigt, är att leta efter hålen. Mossan ligger på utsidan av farstun.


Guidning av stugan

Posted by [email protected] on October 8, 2020 at 5:30 AM Comments comments (117)

Onsdagen 7 oktober hade vi besök av några arbetslösa ifrån Spånga som går på aktiviteter genom Arbetsförmedlingen . De blev guidade av Ronny Jhnsson genom stugans historia.

Det var så trevligt i stugan med lamporna tända o mörkret som sänkte sig utanför. 

Stora Sandhagen

Posted by [email protected] on September 19, 2020 at 3:05 PM Comments comments (0)


SOMMAREN 2020 

Tider för cafet Söndag 26 juli 12.00-15.00

 

Söndag 2 augusti 12.00-15.00

 

Söndag 9 augusti 12.00-15.00

 

har vi våfflor

 

 

 

Stora Sandhagenstugan har öppet.

 

 

 

Vi forsätter med succen

 

 

 

Söndag 16 aug 12-15

 

Söndag 23 aug 12-15

 

Söndag 30 aug 12-15

Stora Sandhagen cafe

Posted by [email protected] on September 6, 2020 at 2:35 PM Comments comments (92)

Föreningen har nu haft cafe´hela augusti på söndagarna. Vi har haft våfflor ett par ggr och det var väldigt uppskattat. Mycket folk har kommit och vissa har varit rogn vrje söndag. Alla har suttit ute och guidningen i stugan , som gjordes av Ronny Jonson, där har två personer åt gången fått gå in. Nu ska vi ta tag i "takrännan" och få det lagat och sedan ska vi röja ut mer ifrån stugan. otaren ska vi också ta ut o kolla så vi kan elda i öppna spisen. Det är som sagt mycket som har hänt o det är så roligt att vi kommit igång igen med föreningen. SÅ VILL JAG TACKA  ALLA SOM HJÄLPT TILL NU UNDER CAFEDAGARNA , både de från styrelsen och andra och speciellt våra trogna cafegäster. Hopps vi ses igen nästa vår, då är ni välkomna igen . Om det är ngn som kan eller känner till ngn som kan tova , så ring mig 070-4297508 , tänkte vi skulle ha en tovningskurs ngn helg.


VAR RÄDD OM ER ALLA 

Hälsar Annette Ordföranden 

Cafe Sandhagen

Posted by [email protected] on July 13, 2020 at 6:10 PM Comments comments (0)

Kulturutflykt

 

 

 

Föreningen Kulturbojen bjuder in.

 

Söndag 28 juni 12.00-15.00

 

 

 

Dagen blev en succe´, strålande sol, mycket folk i alla åldrar, små människor också tyckte det var roligt. Hästskokastning fanns också som underhållning de som ville.

 

 

Uppdatering av röjning i o utanför Sandhagenstugan

Posted by [email protected] on April 29, 2020 at 12:35 PM Comments comments (108)

Ännu en container som står tom. 4 maj Ni som inte kan gå på gym under pandemin får gärna komma o hjälpa till .......

 

Andra bilden visar hela gaveln efter alla pallar o bräder plockats bort. Helt otroliga 140 pallar är bortkörda , 140 pall !!!!!!


Se bild i Photon, får inte in någon bild här...

Sanering och uppröjning

Posted by [email protected] on April 24, 2020 at 2:20 PM Comments comments (99)

24 april 2020

 

Uppdatering av röjningen av Sandhagenstugan. En container har fyllts o åkt iväg. Ändå är det kvar mycket inne i stugan o på tomten. En till container är beställd. Otroligt att en person kan förstöra så mycket, men vi kämpar på o hoppas vi en dag kan ha kafe´dagar där igen, som vi tidigare haft o en del andra aktiviteter. Här kommer lite bilder hur det ser ut.... Se bilder i foton 


 

Så söker vi i föreningen ngn sponsor som kan hjälpa till att lägga resten av taket på framsidan + vi behöver glas till tre fönster som är trasiga


Bortforsling av nedskräpning

Posted by [email protected] on April 6, 2020 at 2:45 PM Comments comments (93)

Så här har tidigare styrelsemedlem skräpat ner på Sandhagentomten + hela huset fullt, sedan vi i föreningen lämnade huset pga denne person.

Nu 2020 har vi i föreningen börjat röja bort. Det är grejer runt om hela huset, baksidan, framsidan fullt överallt även i stora boden i backen, glasskivor ja det är förkräckligt mycket att få undan.

 

 


Rss_feed