Kulturbojen 
Rädda Röda Stugan

Click here to edit subtitle

view:  full / summary

Kungskalaset i Kungsängen

Posted by [email protected] on September 17, 2017 at 3:55 PM Comments comments (0)

Vi har under två år, 2016 o 2017 representerat Kulturbojen i Kungsängen på Kungskalaset. 2016 bjöd vi på hemgjord ärtsoppa med närodlade ärtor. Det var mycket populärt, då det var lite småruggigt.

Kulturdiplom 2016

Posted by [email protected] on September 17, 2017 at 3:45 PM Comments comments (0)

Hösten 2016 fick vi på Kulturbojen ettKulturdiplom av Upplands-Bro Kommun på 5000 kr. De vill vi använda till att renovera ngt av kommunens torp

Kulturresa 17 juni 2015

Posted by [email protected] on June 20, 2015 at 3:55 PM Comments comments (0)

Inbjudan gick ut till alla medlemmar om en endagars kulturresa och den 17 juni åkte tio personer iväg till Eskilstuna Vallonmuseum Radermachersmedjorna. Vi vandrade runt och hade även tur med vädret, denna regniga sommar. Färden startade från Bro C kl 10.00 och sällskapet var tillbaka vid sextiden. Det blev en billig resa, eftersom det var inget inträde på museet, vi betalade bara vår egen mat. En trevlig dag.


Medlemsträff

Posted by [email protected] on September 20, 2014 at 2:05 PM Comments comments (0)

Ännu en lyckad dag på Stora Sandhagen. Vi har haft en medlemsträff och kunnat sitta ute i det sköna sensommarvädret. God mat, levande musik och mycket trevligt samkväm. Till slut gick vi in i värmen där brasan sprakade för fullt och fikade med tårta o där fortsatte vi att sjunga tillsammans. Vår Sven hade komponerat en prosa om vår fina kommun, som vi även kunde sjunga


Takläggning

Posted by [email protected] on September 14, 2014 at 3:20 PM Comments comments (0)

Nu har vi äntligen fått tag på tegelpannor i rätt storlek o rätt patina o alla lika stora. Hela sommaren har vi letat. Så nu är det arbetet kvar med att få upp de på taket...Lantloppis

Posted by [email protected] on September 5, 2014 at 3:50 PM Comments comments (0)

Söndagen 3 augusti 2014

 

 

En mycket lyckad dag på Stora Sandhagen med mycket folk som kom o tittade på det gamla huset,( troligtvis det äldsta i kommunen). Trevliga människor med intresse både för loppisen o kultur o gofika. Kycklingarna o kaninerna var väldigt populära, fåren var nyfikna. Som sagt ett mycket lyckat evenemang blev det.

Tack alla som bidrog till Stora Sandhagens överlevnad

 

och till den anonyme givare som bidrog med en penninggåva.

 

Vill även ge en ros till vår duktiga Ulla E. som skötte cafeterian med bravur + duktiga Kenneth o ElLelle som färdigställde bord, tält, stolar o annat.

SE BILDER UNDER PHOTOS


 

 

 

Första klippningen för i år

Posted by [email protected] on May 18, 2014 at 1:35 PM Comments comments (0)

Söndag 18 maj 2014


I helgen har vi haft årets första gräsklippning, Benny Björkman klippte med sin gräsklippare, så slapp ngn annan "dra" Sandhagens, eftersom den är manuell, så blir det rätt tungt !!!

Nu är det bestämt att börja med taket i morgon, men som det ser ut utanför fönstret just nu, så blir det tydligen regn, vilken otur isf.


Bilder kommer

Vid tangentbordet

Annette

H?stmeating

Posted by [email protected] on November 17, 2013 at 2:00 PM Comments comments (0)

Idag har vi haft höstmys i Stora Sandhagen. Härlig stämning med levande ljus, värme ifrån den stora öppna spisen, granris på golven. Nybakta lussebullar,som en av medlemmarna bakat. Ja det blev en trevlig samvaro. Vi diskuterade lite om vad det blir för aktiviteter till våren och den stora utmaningen, att laga taket. 


Här sitter några ur styrelsen och gottar sig. Nästa träff hoppas vi på fler "nya" medlemmar som kommer förbi. Det har flyttat in många ii Bro  nu som kanske vill lära sig lite om kommunen,då är  det perfekt att gå med i Kulturbojen.Här finns mycket kunskaper om vår fina kommun.


St?dning

Posted by [email protected] on October 17, 2013 at 2:40 PM Comments comments (1)

Nu i helgen ska jag och en annan medlem plocka iordning i stugan och göra lite trevligt till höstträffen. Vi ska pimpa lite som det kallas idag, men det blir nog tyvärr mycket att städa upp först.

Hälsningar

                                                                            Annette


Rss_feed